Sangerinden Manuela Rauff Hansen:
"Lyd er en bevægelse, og den bevæger os. Lyden er en fysisk bevægelse, men også en psykisk bevægelse.. Sådan skriver Vibeke Rolskov i sin bog: lysets sang. Jeg har netop læst bogen, og har følt mig forstået som aldrig før. Hun begriber alle de usagte aspekter af det at være en sanselig sanger på en dejlig, vis og ligetil måde.. Tak for det❤❤"

 

Omtale

TV2 N - En dør til den spirituelle verden, 23. januar 2012
Nu skal vi møde Vibeke Rolskov, der netop har skrevet en bog om en anden, spirituel verden. En verden hun kender fra sit eget liv. Men den nybagte forfatter har også mange andre talenter, som hun folder ud i en nedlagt købmandsgård i Vendsyssel.
Uddrag af Lektørudtalelse fra DBC

Kort om bogen LYSETS SANG

Hvordan arbejde man med at synge med sin frie stemme, at give sin sjæl udtryk og dermed også fremme egen udvikling? Forfatteren er konservatorieuddannet sanger og sangpædagog, og bogen vil tiltale spirituelt søgende og interesserede i selvudvikling og det guddommelige.

Beskrivelse

Bogen beskriver sangen, som det menneskelige udtryk, der forener krop, sjæl og ånd, so healer og forløser og åbner for selvudvikling og det himmelske lys. Gennem Lysets Sang synges toner til planeten og arbejdet intensiverer udviklingen for individet, planeten og den kollektive bevidsthed. Bogen er delt i tre næsten lige store dele; En teoridel om sangens helbredende og forløsende funktion, en del om den meditative virkning sangen medfører og endelig en del med sange og salmer. Der er også et afsnit om englemenneskets hverdagsliv. Sangene er oftest folketoner eller middelaldermelodier med en genkendelighed og et rimeligt toneomfang, sange, der i første omgang er tænkt som enkle toner til udvidelse af den meditative oplevelse.

Vurdering

Bogen indeholder en vekselvirkning mellem teori og øvelser. Sangøvelserne er enkle og udførligt forklarede, men teoridelen er ikke helt så lettilgængeligt i sprog og opbygning og vil særligt tiltale en aktiv og dedikeret spirituel søgende.

 Christine Christensen
Den norske forfatter Gro Dahle skriver om bogen "Døren":
Vibeke Rolskov skriver i sin bok, "Døren, Gwynedd – en verden av lys" fram en fascinerende verden av druider og åndevesner, av gode og onde krefter, av skjønnhet og dybde, ladning og kjærlighet. Det er et fantasy-univers som kan måle seg med Ursula le Guins "Jordsjø" eller Tolkiens Midgard, hvor menneskene har dypere oppdrag og roller som driver dem framover i konflikt og i søken etter lyset. Gjennom et poetisk og musikalsk, syngende språk og med språklige bilder blir vi kjent med hovedpersonene og dette landskapet som ligger bakenfor, et parallelt univers som har åpnet seg for oss gjennom en dør inn til dette stedet. Beskrivelsene er rike og fortellingen er spennende og full av følelser og hemmeligheter som vokser fram over tid. Og nettopp derfor er det så fint at boka er så tykk og stor, for dette er en verden jeg har lyst til å være i – lenge. Jeg blir glad i personene, glad i naturen og i det syngende språket med de vakre navnene. Det har vært en stor opplevelse å lese denne vakre, rike, fyldige boka som lyser og stråler med ordene sine.
 
Vibeke Rolskov | CVR: 20962186 | Sangatelieret Måstrup gl købmandsgaard, Måstrupvej 39, 9870 Sindal - DENMARK | Tlf.: +45 28590916